Verwarming

Voor het verzorgen van optimaal wooncomfort kan Novitech Installaties uiterst energiezuinige en intelligente verwarmingssystemen aanbieden die makkelijk met elkaar te combineren zijn.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warmte wordt verspreid via buizen in de vloer. Warm water stroomt door de buizen, waardoor de vloer wordt verwarmd en de warmte gelijkmatig wordt afgegeven aan de ruimte. Het zorgt voor een comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen.

CV ketels

Een cv-ketel, ook wel centrale verwarmingsketel genoemd, is een apparaat dat warm water produceert voor de verwarming van een gebouw en het leveren van warm water voor huishoudelijk gebruik. Het werkt door brandstof, zoals gas of olie, te verbranden om warmte te genereren. Deze warmte wordt overgedragen aan water, dat vervolgens wordt rondgepompt door radiatoren, convectoren of vloerverwarmingssystemen om ruimtes te verwarmen. Een cv-ketel is een essentieel onderdeel van traditionele verwarmingssystemen in veel huizen en gebouwen.

Boilers

Een boiler is een apparaat dat water verwarmt en opslaat voor huishoudelijk gebruik, zoals warm water voor douchen, wassen en schoonmaken. Het heeft een geïsoleerde tank waarin water wordt opgeslagen en verwarmd door middel van elektriciteit, gas of een andere warmtebron. Het opgeslagen warme water kan direct worden gebruikt wanneer nodig, waardoor een constante toevoer van warm water beschikbaar is in een huishouden.

Thermostaat

Een thermostaat is een apparaat dat wordt gebruikt om de temperatuur in een ruimte te regelen. Het fungeert als een schakelaar voor verwarmings- en koelsystemen en stelt gebruikers in staat om de gewenste temperatuur in te stellen.

De thermostaat meet de huidige temperatuur in de ruimte via een temperatuursensor. Op basis van de ingestelde temperatuur en de gemeten temperatuur neemt de thermostaat beslissingen over het in- en uitschakelen van het verwarmings- of koelsysteem.

Als de gemeten temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur voor verwarming, stuurt de thermostaat een signaal naar het verwarmingssysteem om warmte te produceren en de temperatuur te verhogen. Zodra de gemeten temperatuur de ingestelde temperatuur bereikt, stopt het verwarmingssysteem.

Omgekeerd, als de gemeten temperatuur hoger is dan de ingestelde temperatuur voor koeling, zal de thermostaat het koelsysteem activeren om de temperatuur te verlagen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, wordt het koelsysteem uitgeschakeld.

Wilt u meer weten over de verwarmingsmogelijkheden bij u thuis? Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.